Praktijkfiche: Kunsteducatie met multimedia

Tool
26 juni 2014

Dit project brengt kunsteducatie en mediawijsheid samen. Kinderen maken een filmpje waarin ze zelf doorheen de geschiedenis van de schilderkunst wandelen. Ze ontdekken diverse schilderstijlen.

In deze workshop wordt de greenkey-techniek gebruikt. Die laat je toe om letterlijk in een andere wereld rond te stappen. Het effect is magisch als je de kinderen ziet rondlopen in de wereld van Van Gogh of Magritte.

Computerspelletjes zoals PacMan en Super Mario zijn op grafisch vlak schatplichtig aan de schilderkunst. In onze reeks van schilderijen zat een opbouw van oude naar moderne schilderijen. Er zaten werken tussen van Escher en Mondriaan. Door er ook enkele screenshots van PacMan en Super Mario aan toe te voegen, konden de kinderen het verband zien en de schilderijen bekijken als ‘een wondere wereld’ om in rond te wandelen. Deze workshop laat kinderen verschijnen in bekende schilderijen, maar je zou de workshop ook met tieners kunnen doen die bijvoorbeeld in iconische platenhoezen duiken.

Wil je graag weten hoe je dit in de praktijk aanpakt?

Download via de link hieronder de praktijkfiche 'Kunsteducatie met multimedia' en je kan meteen aan de slag! Je kan de schilderijen in hoge resolutie ook hieronder terugvinden. 

Links

Werken mee aan dit initiatief